Battaniye Yıkama Nasıl Yapılır

Battaniye Yıkama Nasıl Yapılır

Battaniye yıkama nasıl yapılır İki farklı türde battaniye yıkama işlemi gerçekleştirilebilir. Elde yıkama ve makinede yıkama işlemleri için izlenecek yollar farklıdır.

Elde Battaniye Yıkama

Bazı battaniye türleri boyut ve hacim olarak fazla oldukları için, makinede yıkama işlemi imkansızdır. Bu yüzden elde yıkanmaları gerekir. Elde battaniye yıkama şu aşamalardan oluşur:

  • Banyo küvetinde ya da büyük bir leğende, yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Battaniye elde yıkama işlemi için 30 ya da 40 derece sıcaklığında su hazırlamanız gerekir. İçeriğinde ağartıcı olmayan deterjan kullanmaya özen gösterin. Battaniyelerinizi elde yıkamadan önce, kullanma talimatını gözden geçirmeniz yararlı olacaktır.
  • Mevsimlik, kışlık ya da yazlık battaniyelerde, yukarıdaki işlem adımlarını takip edebilirsiniz.
  • Battaniye yıkama işleminde, bakteri ve mikropları öldürmek için az bir miktar amonyak kullanabilirsiniz.
  • Leğendeki battaniyeyi birkaç kez suyun içinde bastırın ve birkaç saat kadar suyun içinde bekletin.
  • Battaniyeler suyun içinde yeteri kadar bekledikten sonra, su berraklaşana kadar leğenin içinde bastırın.
  • Eğer lekeli bölümler görürseniz, çitileyerek lekeleri gidermeye çalışın.
  • Battaniyenizin yeterince temiz olduğundan eminseniz, leğene yeni bir ılık su hazırlayın.
  • Ilık suya az bir miktar sirke damlatın. Aynı suyun içinde güzelce durulayın ve battaniyeyi iyice sıkın.
  • Son olarak, açık ve güneşli havada kurumaya bırakın.

Battaniye Yıkama ve Sıkma Makinası

Yoğun olarak çalışanlar için evde battaniye yıkama külfet haline dönüşebilir. Birçok kişi de yorgan ve halılarıyla birlikte, battaniyelerini de halı yıkama fabrikalarına vermeyi tercih eder.

Önemli olan battaniye gibi iyi temizlenmesi gereken ev eşyasını, güvenilir temizlik firmalarına emanet etmektir. Hilal halı yıkama, profesyonel hizmet anlayışı ve temizlikte kullandığı son teknoloji makinelerle, halılarınızı ve battaniyelerinizi, zarar vermeden temizliyor. Battaniye yıkama makinesi, sıkma ve kurutma makinesi ile hızlı ve göz alıcı temizliği sizlere sunuyoruz. Üstelik bu işi yıllardan beri başarı ile yerine getiriyoruz.

Kış mevsimi yaklaştığında, kışlık kalın battaniye ve yorganlarınızı, sizleri yormadan temizliyoruz. Kış ayları biterken de yazlık battaniyelerinizi temizliyor ve hazır hale getiriyoruz.

Battaniye Türleri Nelerdir

Evde battaniye yıkamayı tercih ediyorsanız, battaniye türleri hakkında da yararlı olacak bilgileri edinmelisiniz. Battaniyede kullanılan malzemelerin türüne göre yıkama türü de değişiklik göstermektedir. En çok kullanılan battaniye türleri:

Pamuklu Battaniye: Özellikle kış aylarında yorganla birlikte kullanılır. Pamuk özelliği itibariyle terleme yapmaz ve sıcak tutar. Temizliği ise kolaydır. Ancak zorlu lekelerde farkı yöntemlerle temizlenmesi gerekir. Kuruma süresi de oldukça fazladır. Pamuklu battaniye temizliği yapılırken kesinlikle çamaşır suyu ya da alkol içeren temizlik maddeleri kullanılmamalıdır.

Yün Battaniyeler: Angora, kuzu, kaşmir gibi yün malzemelerden imal edilirler. Yün malzemeler kıyafetlerde de sıklıkla kullanılır ve sıcak tutma özelliğine sahiptirler. Yüksek sıcaklıklarda yapısı bozulacağından, yıkama işlemlerinde çok fazla sıcak su kullanılmamalıdır. Doğal deterjanlarla temizliğinin yapılması gerekir.

Polar Battaniyeler: Elyaftan üretilen polar battaniyeler, yapı itibariyle oldukça dayanıklıdır. Yüksek sıcaklıklarda yıkanabilirler. Ağartıcı içermeyen deterjan kullanıldığı sürece, birçok deterjan polar battaniye temizliğinde kullanılabilir.

Yukarıda belirtildiği gibidir.

Battaniye Yıkamada Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Kışlık battaniyeler yılda en az 2-3 defa yıkanmalıdır.
  • Birçok battaniye türünde, 40 derecenin üstünde sıcaklıklarda tüylerde dökülme ve deforme meydana gelir. Çamaşır makinesinde sıcaklık tercihi yaparken, bu hususu göz önünde bulundurmalısınız.
  • Battaniye yıkarken yumuşatıcı kullanın. Yumuşatıcı kullanırsanız, battaniyenin tüyleri daha yumuşak ve parlak olur.
  • Yıkadığınız battaniyeyi doğrudan kurutma için ipe asmayın. İz oluşur ve bir sonraki yıkamaya kadar bu iz geçmez. Yıkadıktan sonra şeklini bozmadan, suyunun biraz süzülmesini bekleyin.

Hilal Halı Yıkama ekibi olarak evlerinide kullanmış olduğunuz her türlü battaniye ve yorganlarınızı evinizden alıp leke çıkartma işleminin ardından sanayii tipi çamaşır makinelerinde yıkıyoruz kapalı kurutma alanımızda kurutma işlemini yaptıktan sonra son kontrollerini yapıp paketleme işleminin ardından tekrar evinize bırakıyoruz.

Battaniye Yıkama Nasıl Yapılır” te bir düşünce

  1. Pingback: 500 Evler Halı Yıkama - İstanbul Halı Yıkama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir